Acces nelimitat la toate sursele de finantare din platforma

Platforma cuprinde sursele de finantare ale Romaniei pentru perioada 2021-2027: programe regionale, nationale si comunitare, finantate din fonduri europene, de la bugetul de stat sau alte finantari si instrumente financiare.

Adaugam zilnic surse de finantare in platforma pentru a acoperi nevoile specifice ale utilizatorilor. 

Prin platforma oferim accesul nelimitat la toate sursele de finantare externe pentru cei interesati sa-si dezvolte proiectele si afacerile, indiferent de categoria din care face parte: mediul privat, institutii publice, organizatii non-profit, persoane fizice (startup).


Platforma online ofera un mediu centralizat si usor de navigat, unde utilizatorii pot explora, analiza si accesa o varietate de surse de finanțare potrivite pentru nevoile lor specifice. Cu functii avansate de cautare si filtrare, utilizatorii pot identifica rapid oportunitatile care se potrivesc cel mai bine cu proiectele sau ideile lor. Beneficiind de acces nelimitat, utilizatorii au sansa de a descoperi si de a accesa surse de finantare pe care, in mod traditional, le-ar fi fost dificil sau imposibil sa le identifice fara ajutorul unul consultant specializat.

Prin intermediul acestei platforme online, utilizatorii beneficiaza de o gama diversificata cu oportunitatile surselor financiare: fonduri guvernamentale, fonduri europene, granturi si alte surse de finantare specializate. In prezent, pentru perioada 2021-2027 se aplica Cadrul Financiar Multianual (CFM) 2021-2027 care reprezinta un set de orientari si reguli financiare care guverneaza cheltuielile Uniunii Europene (UE) in acest interval de timp. Este un instrument esential pentru planificarea si implementarea politicilor si programelor UE, oferind directii generale privind prioritatile si obiectivele de cheltuieli ale UE, inclusiv fondurile alocate pentru diferite domenii.

Astfel, regasiti mai jos numeroase programe aprobate la nivel european sau national care fac parte din Cadrul Financiar Multianual (CFM) 2021-2027 al  RomanieiNoi integram in mod constant surse noi de finantare in platforma noastra pentru a acoperi programele de finantare existente si pentru a raspunde nevoilor specifice ale utilizatorilor. De aceea, va informam mai jos cu privire la introducerea sau neintroducerea unei surse de finantare in platforma, avand astfel posibilitatea de a crea o fisa de proiect. Pentru mai multe informatii privind beneficiile unei fise de proiect, va rugam accesati: Realizarea unei fise de proiect.

 Surse de finantare:

  • Programe implementate in gestiune partajata (2021-2027) - reprezinta aproximativ 70% din programele UE, fiind implementate in comun de catre Comisia Europeana si autoritatile nationale din Romania. Acestea sunt:

Programe Regionale (PR):

Atentie! Au fost adaugate si actualizate in platforma numeroase surse aferente apelurilor de proiecte acestor programe, oferind posibilitatea crearii fiselor de proiect si verificarii eligibilitatii solicitantului:

Programul Regional Sud Muntenia  

Programul Regional Sud-Est 

Atentie! Sursele de finantare aferente celorlalte programe regionale mentionate au fost adaugate aleatoriu, ca raspuns la nevoile specifice sau cererii identificate in teritoriul respectiv. Platforma se va actualizeaza continuu pentru: 

Programul Regional Centru

Programul Regional Bucuresti-Ilfov

Programul Regional Vest 

Programul Regional Sud-Vest

Programul Regional Nord-Est

Programul Regional Nord-Vest




Imagine preluata de pe site-ul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene: https://mfe.gov.ro.

Atentie! Au fost adaugate in platforma surse aferente apelurilor de proiecte pentru un numar limitat de programe nationale implementate in gestiune partajata:

Planul National Strategic PAC 2023-2027 - buget total: 15.830.000.000 euro.

Programul Tranzitie Justa (PTJ) - buget total: 2.500.000.000 euro.

Programul Incluziune si Demnitate Sociala (PoIDS) - buget total: 4.100.000.000 euro.

Platforma se va actualiza continuu pentru a include inclusiv urmatoarele programe: 

Programul Sanatate (PoS) - buget total: 9.626.236.536 euro.

Programul de Dezvoltare Durabila (PoDD) - buget total: 5.200.000.000 euro.

Programul Educatie si Ocupare (PoEO) - buget total: 4.342.110.000 euro.

Programul Crestere Inteligenta, Digitalizare si Instrumente Financiare (PoCIDIF) - buget total: 1.600.000.000 euro

Programul pentru Acvacultura si Pescuit - buget total:  232.072.724,00 milioane euro.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) - buget total: 3.260.000.000 euro.

Programul pentru Promovarea Produselor Agricole (AGRIP) - buget total: 185.900.000 euro.


  • Programe Nationale finantate de la Bugetul de Stat - Romania are programe si initiative finantate exclusiv din bugetul guvernamental, esentiale pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare si bunastare la nivel national, reprezentand prioritatile guvernului si necesitatile specifice ale comunitatii. Implementarea si gestionarea proiectelor au loc exclusiv in Romania, sub responsabilitatea ministerelor si agentiilor desemnate.


Atentie! Au fost adaugate in platforma doar surse aferente apelurilor de proiecte pentru urmatoarele programe nationale finantate din bugetul de stat, in principal cele adresate mediului privat (puteti accesa pagina Acces la toate programele nationale pentru IMM-uri  pentru informatii suplimentare).


  • Programe Gestionate direct de Comisia Europeana - reprezinta programe gestionate si administrate central direct de catre Comisia Europeana, finantate de UE, fara interventia institutiilor statului membru. Acestea sunt programe transnationale, necesitand participarea partenerilor din multiple state membere pentru acelasi proiect.


Atentie! Au fost adaugate in platforma doar surse aferente apelurilor de proiecte pentru urmatoarele programe (puteti accesa pagina Apelurile de proiecte din ERASMUS + si Programul Corpul European de Solidaritate, inclusiv cele cu depunerea cererilor de finantare la Comisia Europeana pentru informatii suplimentare):

Programul Erasmus+  - buget total: 26.200.000.000 euro.

Programul Corpul European de Solidaritate - buget total: 1.009.000.000 euro.


  • Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) - reprezinta documentul strategic al Romaniei prin care tara isi propune sa utilizeze fondurile alocate de acest mecanism al UE pentru a depasi impactul economic al pandemiei de COVID-19 si pentru a aborda reforme structurale in diverse domenii. PNRR al României cuprinde 15 componente astfel:

C1. Managementul apei, C2. Paduri si protectia biodiversitatii, C3. Managementul deseurilor, C4. Transport sustenabil, C5. Valul renovarii, C6. Energie, C7. Transformare digitala, C8. Reforma fiscala si reforma sistemului de pensii, C9. Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare si inovare, C10. Fondul local, C11. Turism si cultura, C12. Sanatate, C13. Reforme sociale C14. Buna guvernanta, C15. Educatie, C16. REPowerEU.


    • Fondul pentru Modernizare (FM) 2021 - 2030 este un instrument nou de finantare ce contribuie la obiectivele Pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranzitii juste din punct de vedere social către o economie verde. 

    Obiectivul FM este tranzitia catre un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, promovand investitiile in surse regenerabile de energie, extinderea retelelor de transport pentru distributia energiei termice in zone rezidentiale si comerciale, interconectarea retelelor pentru transportul electricitatii si gazelor naturale, precum si dezvoltarea capacitatii de stocare a energiei. Vizeaza si cresterea eficientei energetice in productia de energie, inclusiv in sectoarele transportului, constructiilor, agriculturii si gestionarii deseurilor, pentru a asigura o tranzitie chitabila in regiunile dependente de carbune.